Kazachstan 2

En gelukkig in Öskemen kunnen we terecht bij Elite motorsport, Kirill en z’n broer met het team, regelen een nieuwe parabool veer.

Demonteren en monteren het geheel. De band wordt gelapt en de velg gelast. Kost al met al wat tijd, maar dat hebben we gelukkig. ’s Nachts kunnen we op hun parkeerplaats overnachten, nadat we met de hele ploeg pizza’s hebben gegeten. Een top bedrijf waar we alles voor elkaar krijgen, de volgende dag krijgen we nog een adres voor de vervanging van de voorruit.

met vereende krachten wordt de nieuwe ruit er in gezet

Kirill rijdt met ons mee, voor de vertaling maar ook als service… geweldig.. gaat nog even mee de stad in om dollars de wisselen. Voor beide projecten, zijn we voor 400 dollar samen klaar, probeer dat maar eens in Nederland!

We krijgen nog wat tips voor mooie route’s in de omgeving van de Altai en richting Ridder, waar we zonder permit kunnen rijden. En dat gaan we de komende dagen ook doen, een prachtige berggebied, `heel divers met verschillende soorten bomen en riviertjes. Mooie authentieke houten (boomstam) huisjes en houten kerken. Veel mooier dan de strakke Russische blokken. Er wordt veel gejaagd hier, in het kantoor van Elite motoren lagen complete beren vellen (met kop) op de grond.

Ridder

Een rustig gebied.. op de hele piste richting Rusland ( deze grens mogen we als buitenlanders niet over) komen we wel drie auto’s tegen. Naar het meer kunnen we jammer genoeg niet rijden, na alle onweersbuien is het weggetje veranderd in modder rivier. Maar genoeg andere mooie plaatsen om heen te gaan.

Ik wil de cabine even opruimen en zie toe onze grote schrik dat er in onze nieuwe voorruit opnieuw een flinke scheur zit. Er zit niets anders op dan opnieuw te vertrekken naar Öskemen, nemen weer contact op met Kirill. De belt even naar het bedrijf, om te vragen of we er terecht kunnen op zaterdag, maar gelukkig voor ons zijn ze 24/7 open. Zaterdags vervangen ze onder garantie, zonder gezeur de voorruit.

Vertrekken dan rustig aan richting Semey, waar we het monument van de slachtoffers van de atoomproeven willen belijken. De Russen namen in dit dun bevolkte gebied, gedurende tientallen jaren proeven zonder de bevolking te beschermen of te waarschuwen. Nog steeds zijn de gevolgen groot, voor de gezondheid van de mensen. We zien een indrukwekkend monument, hadden ook graag een museum hier over willen bekijken. Maar zien hem nergens, erg jammer.

mooie rustige overnachtingsplaaatsen

Nemen dan nog een overnachting net voor de grens, aan een bosrand. Prima plek, de militairen komen nog even langs voor een praatje. Na de gemaakte groepsfoto’s vertrekken ze weer, even later komen er nog 2 motor rijders uit Engeland. Hebben ook deze plek gevonden op Ioverlandersapp.
De grenzen kosten ons samen 2 uur, een makkie dit keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s