Georgië

Gaan richting grens Georgië en hebben een mooie route uitgezocht, onderlangs via Ardanuc.

Mooie uitzichten met theeplantages en Rododendrons, erg hoog en later veel sneeuw aan beide kanten,maar de wegen zijn mooi schoon. Totdat we in een klein dorpje niet verder kunnen , het dorp is nog ingesneeuwd…bijzonder vriendelijk maken ze ons dat duidelijk…of we nog thee willen en iets te eten…dit keer maar niet..hebben nog een heel eind te gaan.

Gaan n boven langs over de D10, en ook dit is een geweldig mooie route, ver boven de boomgrens.

Rijden tussen sneeuwmuren door van wel 4 meter, geweldig maar echt aan het einde van de wereld. Omdat hier geen hout is brand de kachel op gedroogde brikketjes van koeienmest. ze liggen gestapeld naast de huisjes.

Gaan de grens over met Türkgözu, aan de kant van Turkije wordt alles weer uitgebreid gecontroleerd, 3,4 loketjes maar wel vriendelijk Alles weer open en dan alles oke.

Dan de volgende op naar Georgië, we dachten dat deze gemakkelijk zou zijn. geen visum nodig, maar voor het eerst moet echt alles uitgepakt en open , tot de reserve onderdelen aan toe. personeel genoeg ze lopen met 7 man rond de camper.

Akita en paspoorten en dan is alles klaar pfff

Daarna kunnen we wel goedkoop tanken, 65 ct. dat is dan wel weer leuk.

Wisselen de lires om voor lari’s

Had thuis de garmin geladen met open streeetmaps, maar dat rijd lastig! de Maps.me daarentegen doet het geweldig!

Vinden een mooie plek ,20 km. verder aan de rivier  om te overnachten.

N 41*36.987 O 43*06.532

Lastig dagje het tijdsverschil met Nederland is inmiddels 2 uur, 5000 km. gereden.

Bekijken daarna het stalinmuseum in Gori, wat een behoorlijk scheef beeld geeft.

Het gaat over de geweldige held Stalin ,uit de tweede wereldoorlog, en de familieman, geen woord over de deportaties, moorden en honger noden tijdens zijn regime wat zeker het leven heeft gekost aan 10 tot 20 miljoen mensen.

Zijn gepantserde trein en geboorte huis staan hier ook ,ingepakt als een mausoleum.


het kerkje van Ananuri

Daarna richting de Militaire highway, bij het kerkje van Ananuri kunnen we prachtig staan aan het stuwmeer  N 42*09.892 O 44*42.320

aan de weg is bijna 80 jaar gewerkt tussen 1783 en 1863 en daarna nog door duitse dwangarbeiders, een weg met een geschiedenis.

Rijden bijna door tot de Russische grens, veel vrachtauto’s die hard rijden, een haalt de ander in, schaart bijna en raakt ons op een haar… gaat net goed.

Er liggen dan ook veel beschadigde vrachtauto’s aan de kant.

het kerkje van Kazbegi

willen het kerkje bekijken van Kazbegi, hoog op een berg en denken ( we hebben 4×4) dat we dat wel kunnen rijden…een smal dorp door en dan zien we dat het echt niet kan,sneeuw en ijs modder,  gaan met een klein 4×4 taxi busje verder, het kerkje ligt op een van de mooiste plekken van Georgië, geweldig!

Verdediging torens, mooie silhouetten van Georgië

Staan nog een paar dagen in Ananuri en gaan dan richting Armenië

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. kellen2014 schreef:

  Magriet en Be,

  Laat ik Magriet nu eens eerst noemen anders krijgt Be te veel verbeelding . Ik had al eerder gereageerd maar kreeg steeds gemier met het wachtwoord.

  na 11 keer hetzelfde woord te hebben ingevuld hebben ze het geaccepteerd , ik zie ze denken ; ach laat die oude man toch geworden !.

  maar is dat toen wel bij jullie aangekomen ? 2 reacties ?

  wie schrijft dat mooie verslag van jullie ? en wie rijd de camper door die mooie omgeving maar vaak op onbegaanbare wegen ? Magriet het mailen en Be het sturen ?

  Kunnen de bewoners die taal van jullie wel verstaan , je proat Grunnings natuurlijk , ben je al iemand tegen gekomen die Nederlands sprak ? of Engels ?

  In een Hotel maar daar komen jullie niet, denk ik maar als mensen met geld zou je daar wel passen.

  We hebben al eens tegen m,n broer Geert gezegd / waarom verkoop je het huis niet ,je hebt een vaste plaats voor de camper /Aan de Moezel/

  Valt een gedeelte van Georgie niet onder bestuur van Rusland ? ook ingepikt evenals De Krim ? als je deze reactie laat lezen mag je niet door Rusland terug.

  het verkeer de vrachtwagens de chauffeur van een gewone auto allen met elkaar nemen het niet zo nauw met de verkeersregels als ze die al hebben , kun je je daar een beetje

  bij aanpassen ? als het nu eens mislukt je komt er zelf goed af maar jullie,s accomodatie is kaduuk / afgeschreven/ haalt de ANWB je terug /? Je weet maar nooit maar

  je zult daar wel voorzieningen voor hebben bedacht.

  Het is en blijft hier nog erg fris , de spring wordt overgeslagen maar dat is met de winter ook al gebeurd,

  We wensen je een prachtige reis verder zonder al te veel trammelant.

  Hart. groet, ans en klaas ellen.

  an: beenmagrietopreis [mailto:comment-reply@wordpress.com] Verzonden: dinsdag 12 april 2016 15:20 Aan: k.ellen@hetnet.nl Onderwerp: [New post] Georgië

  beenmagrietopreis posted: “Gaan richting grens Georgië en hebben een mooie route uitgezocht, onderlangs via Ardanuc. Mooie uitzichten met theeplantages en Rododendrons, erg hoog en later veel sneeuw aan beide kanten,maar de wegen zijn mooi schoon. Totdat we in een klein dorpje nie”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s