Bijna……

We gaan bijna vertrekken, tenminste als we de beide paspoorten weer terug hebben van het visumburo!

De klus was groter dan we gedacht hadden:

Iran:Benodigdheden:-paspoort,-2 pasfoto’s,-aanvraagformulier,kopie pasje van uw ziektekostenverzekering,brief in het engels gericht aan de ambassade met een korte uitleg van de reisroute,toestemming van de immigratiedienst .

Turkmenistan (Transit 5 dagen),Benodigdheden:-paspoort-1 pasfoto,-aanvraagformulier + extra formulier ,-brief gericht aan de ambassade in het Engels met uw reisroute/schema, de data, verblijfsplaatsen, grensovergangen en plaatsen moeten genoemd worden + verzoek om transitvisum.-kopie van uw (internationale) rijbewijs-kentekenbewijs-kopie groene kaart

Oezbekistan:Benodigdheden:-paspoort-1 pasfoto,-aanvraagformulier http://evisa.mfa.uz/evisa_en/,-toestemming van de immigratieautoriteiten, aan te vragen via http://www.stantours.com/uz_mn_vis.html.

Tadzjikistan,Benodigdheden:,-paspoort,-2 pasfoto’s,-aanvraagformulier 2x,-brief in het Engels gericht aan de ambassade met een korte uitleg van de reisroute en verzoek om een toeristenvisum met de data erbij.

Mongolië:Benodigdheden:,-paspoort,-1 pasfoto,-aanvraagformulier ,-brief in het Engels gericht aan de ambassade met een korte uitleg van de reisroute en verzoek om een toeristenvisum met de data erbij.

Rusland,Benodigdheden:,-paspoort,-1 pasfoto,-aanvraagformulier https://visa.kdmid.ru/petitionchoice.aspx,-Ruslandverklaring van uw ziektekostenverzekering, voor een zakenvisum van 3 maanden uitnodiging en omschrijving van de zakelijke afspraken. Om een zakenpaspoort en het visum te bemachtigen hebben we een “zaak” moeten oprichten. Zodat we aan kunnen tonen dat het voor alle zakelijke afspraken, urgent was qua tijd om over een tweede paspoort te beschikken. Zodoende krijgen we een visum van 3 maanden i.p.v. 30 dagen.

In theorie was alles rond, alleen is het visum van Turkmenistan nog niet klaar! Blijkt dat een grensovergang die we vermeld hebben in de begeleidende brief, sinds kort gesloten is…..kunnen we de hele zooi weer opnieuw indienen pfffff…. zo een krappe actie, we hebben nog een dag of wat.

Maar dan gaan we ook echt,

20 maartVertrek ?
Via Turkije, Georgië en Armenië5500km.
15 april – 27 meiGrens Iran 30 dagen (,+ aan vragen verlenging 14 dagen bij Iraanse politiebureau in Teheran,

Verlenging doen we zelf!)

 

 

 

4000km.

28 mei-1 juniTurkmenistan transit visum 5 dagen.   500km
1 juni-8 juniOezbekistan700/600km.
8 juni – 8juliTadzjikistan + permit GBAO 1 maand}
8 juli – 20 juliKyrgyzstan geen visum nodig} <2000km.
20 juli – 4 augustusKazachstan,

 

}

}

4 augustus – 7 augustusRusland naar grens Mongolië}1800-2700km.
7 augustus – 28 septemberMongolië< 5000km.
28 september 27 oktoberReis door Rusland naar grens Letland< 5000km.

Dit wordt ongeveer de globale route, we zijn er klaar voor….denken we!

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Arno schreef:

    Have Fun! Fysiofit team Arno Steeman

    Like

  2. Appie en Janny schreef:

    Héél veel plezier gewenst, we zijn stinkend jaloers.

    Like

  3. Wilma & Freddy schreef:

    Hoi Be en Magriet,
    Wat ’n prachtige reis gaan jullie maken na ’n hele lange voorbereiding .Wij wensen jullie
    heel veel plezier en volgen jullie op de voet .
    Veel liefs van ons
    Freddy en Wilma

    Like

  4. Tonny schreef:

    Hoi Zwervers,

    Super dat het bijna gaat beginnen. Ik wil wel mee.
    Jullie schrijven dat je het Iraanse visum wil verlengen in Teheran. Onze ervaring was dat het daar druk is met aanvragen van gastarbeiders en het langer duurt. Wij hebben het in Esfahan geregeld. Minder druk en kan snel klaar zijn (als de manager in huis is om te tekenen en anders n dagje wachten). In 2013 kon je het in elke “provincie”hoofdstad regelen.

    Groetjes,
    Tonny & Ronald

    Like

    1. ja,stond nog een oud regeltje in het verhaaltje, wist ook inmiddels dat het op een politiebureau Grote Stad gemakkeler is. wordt denk ik inderdaad Esfahan. Dank jullie voor support, zijn we af en toe wel nodig denken we ,haha

      Like

Plaats een reactie